sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Spiromaatti tositoimissa - kesäkurpitsapasta ja sen tomaattikastike

Spiromaatti eli vihannessorvi on meillä ollut ahkerassa käytössä. Kesän suuri suosikki on naurispasta, jota meillä syötiin jo tuossa jokin aika sitten. Nyt laitettiin testiin pikainen kesäkurpitsapasta. Kannatti.

Tuo vehje on tosissaan kätevä muuten, mutta nuo jalkojen imukupit eivät kyllä pidä kiinni ihan niin kuin pitäisi. Toimii silti ja parasta tässä on se, ettei tarvita sen paremmin sähköjohtoa kuin pattereitakaan. Pyörii puhtaasti käsivoimilla ja hyvin pyöriikin :-) (ks. alla).

Pastan ohje on bongattu Delicious-lehdestä ja muokattu vähän vastaamaan oman pihan yrttitarjontaa. Kyseinen lehti on ollut ehdoton suosikkini jos useamman vuoden ajan. Jokaisesta lehdestä tulee vähintäänkin inspiroiduttua, jollei ihan orjallisesti tehtyä useampi resepti. Kannattaa napata mukaan, jos sattuu lehtihyllyillä osumaan silmiin (ja pyytämällä sen kai saa lähikauppaankin, ainakin meille tuli).

Toki samantyyppistä pastaa on tehty monessa blogissakin ja varsinkin raakaruoasta innostuneet käyttävät kesäkurpitsaa tällä tavalla korvaamaan perinteiset vehnämakaronit. Tämä versio ei käy raakaruoasta, sillä kastiketta kypsennettiin kunnolla ja kesäkurpitsatkin laitoin ihan kuumiksi saakka. Sateisella kesäkelillä kun ainakin minun tekee mieleni jotain lämmittävää.




Kesäkurpitsapasta ja sen tomaattikastike

Vedä 2-3 keskikokoista hieman suurempaa kesäkurpitsaa spiromaatista läpi. Sekoita joukkoon muutama hyppysellinen suolaa ja laita siivilään valumaan. Puristele aina välillä liiallisia nesteitä pois.

1,5pkt kirsikkatomaatteja eli kai noin 30-40kpl.
4 sardellifilettä
4 valkosipulinkynttä
iso kourallinen persiljaa
iso kourallinen mintunlehtiä
suolaa & pippuria

tarjoiluun: paahdettuja pinjansiemeniä ja parmesaania raastettavaksi

Paahda tomaatteja pannulla hetki, kunnes niiden pinnassa on vähän tummaa... makusi mukaan. Lisää joukkoon hienonnetut sardellifileet ja valkosipuli. Sekoita ja lisää pannun pohjalle tilkka vettä. Anna kypsyä viitisen minuuttia. Lisää melkein kaikki yrtit ja sekoita. Anna vielä hautua hetki ja painele tomaatit rikki kastikkeeksi. Maista ja lisää hitunen suolaa. Älä liioittele suolan kanssa, sillä sitä on kesäkurpitsassa.

Purista kesäkurpitsasta vielä pois nesteitä ja sekoita ne kastikkeeseen. Jos kesäkurpitsa on kovin suolaista, huuhtele se, mutta muista valuttaa ja puristaa vesi pois.
Kuumenna, mutta älä enää kypsennä. Lisää pippuria Nosta lautasille ja ripottele päälle pinjansiemeniä ja parmesaaniraastetta sekä loput yrteistä.

2 kommenttia:

  1. Tosiaankin kätevä laite,minulla ollut tuollainen jo aika monta vuotta ja usein tulee käytettyä;)

    VastaaPoista

Ilahdun aina kommenteista!