keskiviikko 27. elokuuta 2014

Syksyinen kurpitsarisotto


Syyskausi alkaa tässä vähitellen ja se tarkoittaa meidän huushollissamme kurpitsaa, ja sitten vielä vähän kurpitsaa. Niitä kasvaa pihallakin muutama, mutta ensin aloitetaan myskikurpitsalla.

Ja mikäs siinä - kurpitsa taipuu moneksi. Nytkin tehtiin yhdestä kurpitsasta ensi laksa ja sitten risotto. Silti on vielä jäljellä vielä sopiva pala myös kurpitsamuffinssien vakioreseptiä varten.

Risotto oli rosmariininen ja herkullinen. Tosin edelleenkin ihmettelen, miksen enää saa aikaiseksi sellaisia ihanan kermaisia risottoja. On vissiin taito kadonnut hyppysistä - tai sitten riisit muuttuneet toisenlaisiksi.

Kurpitsarisotto

1/3 isoa myskikurpitsaa
1 iso punasipuli silppuna
muutama siivu pekonia
2 isoa valkosipulinkynttä
loraus valkoviiniä
2 rosmariininoksaa
isot kouralliset parmesaania
2 kananmunan keltuaista
suolaa ja mustapippuria
voita
risottoriisiä neljälle paketin ohjeen mukainen määrä
kanalientä (keitettiin näistä jämistä)

Laita pekoni palat ja hiukan öljyä kylmään pannuun. Ala lämmittää. Kun pannu on lämmin ja pekoneista vähän irronnut rasvaa, lisää sipuli. Ripottele päälle pikkuisen suolaa ja kuullota.

Sipulien ollessa pehmeitä, lisää rosmariininlehdet silputtuna sekä riisi, valkosipuli ja kurpitsa hienonnettuna. Sekoittele hetki, jotta riisit pikkuisen kuullottuvat nekin. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta.

Lisää joukkoon kanalientä kauhallinen kerrallaan. Anna porista kuivemmaksi ja lisää lientä tarpeen mukaan. (20-30min).

Sekoita kahteen keltuaiseen iso kourallinen parmesaania ja kaada seos pannuun. Sekoita hyvin ja jaa heti lautasille. Lisää vielä isot nokareet voita, anna sulaa, ripottele mustapippuria ja sekoita. Tarkista suolaisuus ja lisää tarpeen vaatiessa.

Tarjoile heti ja ripottele lautasella vielä lisää parmesaania (ja halutessasi pippuria) risottoannoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!