tiistai 12. elokuuta 2014

Kesäkurpitsaa pannulta ja tsatsikia - yksinkertaisesti herkullista


Arkistopäivityksiä : 

Tämä on yksi suurista kesäruokasuosikeistani. Kesäkurpitsa on aina hyvää, mutta tässä sen ominaismaku on jotenkin parhaimmillaan. Tsatsikin kirpakka valkosipuli vain korostaa kesäkurpitsan pehmeyttä.  Tekemiseen saa harvoin kulumaan yli 15min ja riittää oikein hyvin kevyeksi lounaaksi.

Kesäkurpitsaa pannulla ja tsatsikia

Siivuta kesäkurpitsa. Sekoita lautasella pari ruokalusikallista jauhoja, suolaa ja pippuria. Pöllytä kesäkurpitsasiivut molemmin puolin.

Raasta puolikas kurkku ja sekoita raasteeseen vähän suolaa. Laita valumaan vartiksi ja puristele sitten kuivaksi ja sekoita 1,5 desiin jugurttia (esim. vaikka sitä turkkilaista). Lisää teelusikallinen hunajaa, puolikas valkosipulinkynsi hienonnettuna sekä suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Jätä maustumaan.

Kuumenna pannulla oliiviöljyloraus ja paista keskilämmöllä jauhotettuja kesäkurpitsasiivuja muutama minuutti per puoli. Siis sen verran että ovat kauniin ruskeita ja vähän pehmenneitä.
Tarjoa heti tsatsikin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!