lauantai 9. elokuuta 2014

Ei niin kaunista, mutta ehdottoman syötävää...


Kaikki pastavuoat ja padat yleensä ovat vaikeita kuvattavia. Tuloksena näyttää olevan aina epämääräinen mössö. Siltä ruoka tietysti näyttää todellisuudessakin, mutta makuja lienee yhtä monta kuin ainessekoituksiakin. Tämä on yksi meidän ehdottomista suosikeistamme. Jamie Oliverin kirjasta joskus bongattu tuunattu macaroni cheese. Kesäinen tomaattiversio, jota tomaattien sesonkina kannattaa ehdottomasti tehdä.

Kesämakaroonivuoka

paketti makarooneja
pari kourallista korppujauhoja
vajaa kilo kypsiä tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
2 isoa kourallista basilikaa (tai muuta yrttiä. Meillä tehtiin tällä kertaa persiljasta ja mintusta, kun ei ollut kaupassa basilikaa ja noita löytyi omasta pihalaatikosta)
pieni kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
2 sardellifilettä
suolaaja pippuria
3 kourallista raastettua parmesaania
5dl kermaa
2rkl punaviinietikkaa
hyppysellinen muskottipähkinää
1 mozzarellapallo
muutama oksa timjamia
oliiviöljyä

Keitä makaroonit paketin ohjeen mukaan.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sekoita tehosekoittimessa pilkotut tomaatit, valkosipuli, basilika (tai muut yrtit), aurinkokuivatut tomaatit, sardellifileet kunnolla soosiksi. Lisää suolaa, pippuria, 2 kourallista parmesaania, kerma, muskotti ja viinietikka, ja sekoita taas.

Kaada kypsät makaroonit ja hiukan keitinvettä kulhoon. Sekoita joukkoon tomaattikastike ja kaada koko komeus uunivuokaan.

Palastele mozzarella ja levitä palat makarooniseoksen päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoa ja timjamia sekä loput parmesaaniraasteesta. Valuta lopuksi päälle oliiviöljyä, se auttaa pintaa ruskistumaan rapeaksi.

Laita komeus uuniin ja kypsennä 15min (tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja soosi kiehuu ihanasti.
Nosta pois uunista ja anna tasaantua 15min.

Tarjoile vihreän salaatin ja päälle ripoteltavan lisäparmesaanin kera. Muuta ei tarvita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!