keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Viimeinen silaus - pähkinäinen pepperonipasta


Taas pastaa ? Kyllä, mutta tällä kertaa vähän erilaisella viimeisellä silauksella.

Erilaisilla öljyillä saa muutettua perusreseptit aivan eri makuisiksi. Tryffeliöljy lienee tunnetuin, mutta meillä on ongelmana tryffelin hajustakin irvistelevä äiti. Kesälomareissulta napattiin tuliaisina mukaan saksanpähkinäöljyä, joka kelpaa nirsollekin. Sillä saa ihanan pähkinäistä makua vaikka pastaan, salaattiin, munakkaaseen, bruschettaan tai mihin sitä nyt toivookin. Kunhan muistaa, että öljyä ei saa kypsentää tai liikaa kuumentaa. Se muuttuu kitkeräksi.

Tällä kertaa tehtiin pepperoni-pastaa ja maustetiin se lopuksi pienellä lorauksella pähkinäöljyä.

Pähkinäinen pepperonipasta

Laita pasta kiehumaan paketin ohjeen mukaan.

Kuullota sipuli-sellerisilppua pannussa oliiviöljyssä (muistattehan - pähkinäöljyä ei saa kuumentaa) ja ripottele päälle hiukkasen suolaa. Lisää joukkoon toivottu määrä pilkottua pepperonimakkaraa, jota löytää siivutettuna ihan marketista. Anna kuumeta ja ripottele sekaan persiljaa. Halutessaan voi lisätä vähäsen sitruunankuoriraastettakin.

Kaada kypsä pasta pannulle kastikkeen kanssa ja lisää kauhallinen pastan keitinlientä. Tarjoile lautasille. Ripottele päälle mustapippuria ja parmesaania ja halutessasi lisää persiljasilppua. Lorauta haluamasi määrä saksanpähkinäöljyä (vajaa 1rkl per runsas annoslautanen antaa makua jo aika hyvin). Herkuttele heti.

Yksinkertaista ja edullista herkkua, joka ei jää maussa yhtään jälkeen "hienommistakaan" ruokalajeista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!