sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Ufokakkua keltuaispohjalla


Aina joskus sitä tekee mieli kokeilla jotain vähän hassua. Olen viime aikoina törmännyt raidotettuihin kakkuihin ja kääretorttuihin vähän siellä sun täällä, joten sellainen piti saada sunnuntaijälkkäriksi.

Tämä ristittiin heti ufokakuksi ja hyvin maistui... 

Pohjakin on vähän toisenlainen. Siinä on pelkkää keltuaista ja valkuaiset käytettiin marenkiin. Tuloksena oli kiinteä, mutta hyvin leikattavissa oleva kakku. Ei tietysti ihan paras vähän löysän kermavaahdon päälle, mutta eipä tuo meitä haitannut. Hyvin maistui.
Toimii varmaan tosi hyvin hyytelötäytteiden kanssa ja tästä saa hyvin leikattua eri muotoisia paloja vaikka leivospohjiksi.

Kakkupohja keltuaisista 

Pellillinen (Riittää kyllä - muista pursottaa pellille tosi ohuena sillä nousee reippaasti)

2dl ruokaöljyä
2dl sokeria
6 munankeltuaista
sitruunan kuorta
1tl vaniljauutetta
1,5dl huoneenlämpöistä maitoa
5,5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
pienen pieni ripaus suolaa

Sekoita öljy, sokeri ja keltuaiset. Lisää sitruuna, vanilja, suola ja maito. Sekoita tasaiseksi. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taas.

Jaa taikina kahteen kulhoon ja värjää toinen pastavärillä. Nostele kahteen pursotinpussiin. Pursota raitoina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Muista tehdä kerroksesta ohutta.

(Jos haluat, voit vatkata jäljelle jäänet valkuaiset marengiksi ja levittää pohjan päälle ennen uuniin laittamista saadaksesi marenkisia kakkupohjia.)

Paista 175 asteessa puolisen tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun aina kommenteista!